20.1.18

Self portrait


  Με τις σέλφι δεν τα πάω και πολύ καλά. Περίεργο, αν σκεφτείς ότι ασχολούμαι με τη φωτογραφία... και λογικό, αν σκεφτείς ότι προτιμώ να βρίσκομαι πίσω από την κάμερα και όχι μπροστά της.

  Συνήθως όταν με φωτογραφίζω με "τσαλακώνω". Άλλες φορές επιχειρώ να μετατραπώ σε κάτι άλλο. Όπως για παράδειγμα έκανα εδώ, ή εδώ

  Η φωτογραφία που ακολουθεί δεν αποτελεί εξαίρεση.

  Λήφθηκε με την κάμερα κινητού τηλεφώνου και με ένα συγκεκριμένο φίλτρο της που μου άρεσε πολύ και ήθελα να εξερευνήσω.



Self portrait

(photo captured with smartphone // λήψη με την κάμερα κινητού τηλεφώνου)



8 σχόλια:

  1. Στην αρχή φοβηθηκα..η φωτογραφία ειναι εξωπραγματική..Ελλη μου αν αυτο ηθελες να αποδώσεις το καταφερες τέλεια... και σιγουρα τωρα θα πειματιστεις κι σε άλλα οπως φανταζομαι...
    Εμεις είπαμε καλη χρονιά; εε κι αν τα είπαμε ας τα ξαναπουμε φιλη μου..να έχεις μια όμορφη και γεματη υγεία και ωραία κλικ στο φακο σου..καλη χρονιά Ελλη μου.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι εξωπραγματική (ή βγήκα εγώ εξωπραγματική, χαχα!) Δεν ήθελα να σε τρομάξω πάντως, ειλικρινά.
      Καλή χρονιά με υγεία και με όλα τα καλά! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για το πέρασμα. Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. !!!!!
    Είναι αρκετά σοκαριστική Έλλη. Δεν ξέρω τι ακριβώς αισθητικά θέλεις εδώ να αποδώσεις και να συμβολίσεις. Το πρώτο το πέτυχες πάντως. Τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι από εμένα!
      Μιας και πάντα έχουμε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μέσα εδώ εσύ κι εγώ Γιάννη μου, πολύ θα ήθελα όταν θα έρθεις και πάλι να μου πεις: τι ήταν αυτό που σε σόκαρε; Τι σε έκανε να σκεφτείς η λήψη; Σε τρόμαξε κι εσένα; (δεν το ήθελα)
      Αισθητικά δεν είχα στο νου μου κάτι συγκεκριμένο να σου πω την αλήθεια. Απλώς έπαιζα με το φίλτρο, το οποίο έχει αυτή την έντονη εναλλαγή φωτός-σκιάς, συν τον κόκκο και τις "φακίδες" που σου προσθέτει (εγώ δεν έχω φακίδες). Το εκμεταλλεύτηκα και έβγαλα διάφορες λήψεις στις οποίες προσπάθησα να "μιλήσω" με το πρόσωπο και μόνο, και ιδιαίτερα με το βλέμμα.
      Στη συγκεκριμένη λήψη επιχείρησα να αποδώσω το θυμό, αυτό το συναίσθημα που αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας και στο βλέμμα μας τη στιγμή που βρισκόμαστε απέναντι σε κάποιον οργισμένοι και σκεφτόμαστε: "Με βλέπεις πώς σε βλέπω;"
      Κάποια στιγμή λέω να δημοσιεύσω και μία φωτογραφία ακόμα να δείτε (όχι τρομακτική, το υπόσχομαι), στην οποία φαίνομαι εντελώς διαφορετική. Εκεί θα συνειδητοποιήσεις πόσο ρόλο παίζει το βλέμμα και μόνο. (Καθόλου τυχαία όσα διδάσκονται στις δραματικές σχολές: "Μάθε πώς να μιλάς μόνο με το σώμα ή/και το βλέμμα σου"...)
      Έβγαλα κι άλλες λήψεις, αν σας τρόμαξε η σημερινή όμως, μάλλον καλύτερα να μην τις βάλω... εκείνες είναι πιο τρομακτικές ακόμη, χεχε!

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω σε τι πειράματα ταλαιπωρείς το πρόσωπό σου! Τρόμαξα ξέρεις... Αυτό ήθελες να πετύχεις; Το άγριο, το εξωπραγματικό, το σκοτεινό και ύπουλο ήθελες να δείξεις; Αν ναι μπράβο σου τα κατάφερες
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα μόνιμο... χαχα! Ένα κλικ και μετά ξαναγίνομαι άνθρωπος πάλι. :)
      Εντάξει, δεν ήθελα να σε τρομάξω, με συγχωρείς. Το άγριο όμως ναι, ήθελα να το πετύχω. Και όλα τα υπόλοιπα που λες, τώρα που το σκέφτομαι.
      Οπότε από τη μία δε χαίρομαι που σε τρόμαξα, από την άλλη όμως χαίρομαι που πέτυχα μια έντονη αντίδρασή σου - δείχνει ότι κάτι έκανα σωστά. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;
      Φιλιά και καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή