10.1.18

A dog's love


  Ό,τι και να σου πουν, όπως κι αν προσπαθήσουν να σου το περιγράψουν, αν δεν το ζήσεις ο ίδιος μάλλον δε θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις ακριβώς το τι σημαίνει να σε αγαπάει ένας σκύλος...



Α dog's love // Η αγάπη ενός σκύλου
Trikala, Thessaly // Τρίκαλα, Θεσσαλία



* "A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself." - Josh Billings // Ένας σκύλος είναι το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που σε αγαπά περισσότερο από ό,τι αγαπάς εσύ τον εαυτό σου.

* "Better than all of the gold in the world, better than diamonds, better than pearls, better than any material thing is the Love of a dog and the joy that it brings" - Laura Jaworski // Καλύτερη από όλο το χρυσάφι του κόσμου, καλύτερη από τα διαμάντια, καλύτερη από τα μαργαριτάρια, καλύτερη από οποιοδήποτε υλικό πράγμα είναι η αγάπη ενός σκύλου και η χαρά που αυτή φέρνει. 



8 σχόλια:

  1. Όπως ακριβώς το αναφέρεις Έλλη μου.
    Και εγώ έτσι πίστευα αλλά όταν το έζησα και το βιώνω είναι κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό. Ένα συναίσθημα ζωής και τρυφερότητας. Πραγματικά μεγάλο βίωμα.
    Πολύ έξοχη η αναφορά σου και φυσικά η φωτογραφία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις Γιάννη μου άκουγα διάφορα από ανθρώπους που είχαν σκυλιά και νόμιζα ότι καταλάβαινα όλα όσα βίωναν μαζί τους, όμως δεν καταλάβαινα πραγματικά. Μετά κατάλαβα τι εννοούσαν - όταν απέκτησα τη σκυλίτσα μου. Μεγάλωσα με γάτες και νόμιζα πως η απόκτηση ενός σκυλιού θα ήταν πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα, όμως δεν είναι.
      Η αγάπη ενός σκυλιού είναι δυνατή και άδολη, είναι πάντα εκεί· σου δίνεται απλόχερα. Και σε αλλάζει, όπως δεν το περίμενες ποτέ ότι θα σε αλλάξει...
      Να είσαι καλά και καλό βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή
  2. ♥♥♥
    Τι συγκινητικά λόγια!
    Μόνο όσοι μεγαλώνουν με έναν σκύλο μπορούν να τα νιώσουν!

    Καλή χρονιά Έλλη μου!
    Φιλιά από μένα και τον Μαξ ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι.
      Καλή Χρονιά με υγεία, Αριστέα μου!
      Φιλιά κι από εμένα και στους δυο σας (κι ένα χάδι για το Μαξ, μην ξεχάσεις!)

      Διαγραφή
  3. πολύτιμο να σε αγαπά ένας σκύλος
    δεν είναι μόνο η θαλπωρή και η αφοσίωση που σου δείχνει, είναι που σε αγαπά για αυτό που πραγματικά είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο... Τα σκυλιά άλλωστε καταλαβαίνουν πρώτα από όλους ποιοι πραγματικά είμαστε, τι είμαστε. Μας ξέρουν καλύτερα κι από τον εαυτό μας!
      Και πάντοτε αναγνωρίζουν όλα όσα κάνουμε γι΄αυτά.

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ το ίδιο Έλλη μου...το ζω με το σκυλάκι μας και δεν το πιστεύω αυτό το συναίσθημα που δίνω και παίρνω.Τόση αγάπη...ούτε άνθρωπος Έλλη μου. Ναι αν δεν ζήσεις με σκύλο δεν ξέρεις...
    Υπέροχη η φώτο. Κοίτα το κεφαλάκι του πώς γυρνάει να δει το χάδι...Φοβερό.
    Να σαι καλά και καλή χρονιά σου ευχήθηκα;
    Δεν πειράζει άλλη μια φορά ετσι;
    Να ναι το 2018 όπως το ονειρεύτηκες
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Άννα μου! 2018 θερμές ευχές για σένα και για την οικογένειά σου!
      Ξέρεις, το μόνο που λέω στον εαυτό μου: "Γιατί δεν απέκτησα νωρίτερα στη ζωή μου ένα σκυλί; Γιατί στην ευχή περίμενα τόσο πολύ για να το κάνω;"
      Όντως, ούτε άνθρωπος (το δικό μας το λέμε χαϊδευτικά "ανθρωπόσκυλο", χεχε! Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις το γιατί: δε φτάνει που νιώθει τα πάντα σαν άνθρωπος, έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται κιόλας σαν εμάς, έχει υιοθετήσει κάποιες από τις δικές μας συνήθειες!)
      Στη φωτογραφία ναι, το σκυλί στρέφεται για το χάδι. Τους παρατηρούσα για λίγη ώρα πριν βγάλω τη λήψη: ο πατέρας είχε το νου του στο παιδί του και τα χέρια του βρίσκονταν πάνω στα πόδια του, κρατούσαν μόνο χαλαρά το λουρί του σκύλου. Κάποια στιγμή κατέβασε αφηρημένα το χέρι του προς το σκυλί κι εκείνο τεντώθηκε να το φτάσει. Τότε έβγαλα τη φωτογραφία...
      Φιλιά πολλά κι από εμένα και να είσαι καλά!

      Διαγραφή