24.11.17

A deer in the city


  Αν είστε από τους ανθρώπους που περπατούν στους δρόμους μιας πόλης κοιτώντας πάντοτε ευθεία μπροστά τους, ίσως με αυτή τη φωτογραφία σας κάνω να αλλάξετε γνώμη. 

  Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις και τι θα δεις κοιτώντας χαμηλά... ή ψηλά.

  Περπατώντας στην Έδεσσα και καθ΄οδόν για τους καταρράκτες της, έτσι, χωρίς λόγο, κοίταξα ψηλά. Και να το, στο μπαλκόνι μιας οικοδομής, να λάμπει στον ήλιο: ένα ελάφι μέσα στην πόλη!

  Και τι ελάφι...



A deer in the city // Ένα ελάφι στην πόλη
Edessa, Pella // Έδεσσα, Πέλλα
(Φεβ. 2016)


6 σχόλια:

  1. Για κοίτα τι μπορείς τώρα να συναντήσεις σε μια όμορφη πόλη Έλλη ε ; μου αρέσει το ταξιδιάρικο στυλ των φωτογραφιών σου. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε! Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ένα εντελώς άδειο (από γλάστρες ή ο,τιδήποτε άλλο) μπαλκόνι, και στην άκρη του να δεσπόζει ένα τεράστιο ελάφι. Ξύλινο; Μεταλλικό; Δεν μπόρεσα να καταλάβω.
      Να είσαι καλά Γιάννη μου, σε ευχαριστώ! Καλό απόγευμα και καλό Σ/Κ να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλη συμβουλη Ελλη μου κοιτα να δεις τι απαθανάτισες κοιτώντας ψηλά... ενα ελάφι δεν ειναι και το συνηθεστερο εστω και σαν γλυπτο; στην ακρη της ταρατσας.. καλο σου Σαββατοκύριακο φιλη μου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως δεν είναι και το συνηθέστερο.
      Αν το είχα δει κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, δε θα μου έκανε την ίδια εντύπωση. Θα το θεωρούσα μέρος του γενικότερου στολισμού. Θα το πρόσεχα και πάλι, απλά όχι με τον ίδιο τρόπο.
      Όμως εγώ το φωτογράφισα Φλεβάρη... κι αυτό είναι το εντυπωσιακό, γιατί από αυτό και μόνο συμπέρανα πως το γλυπτό βρίσκεται εκεί επί μονίμου βάσεως και όχι εποχιακά.
      Επίσης καλό Σαββατοκύριακο! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Τώρα θα σε ρωτήσω κάτι χαζό ίσως...μπαλκόνι κατοικίας είναι ή εταιρείας; Γιατί πολύ κιτς αν είναι σπίτι εκεί...Όσο για τη φωτογραφία έτσι που το τράβηξες με πεντακάθαρη εικόνα και από χαμηλά τονίζεται η περηφάνια του, δεν νομιζεις;
    Φιλιά Έλλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενόμενη η ερώτησή σου!
      Νομίζω ότι ήταν μπαλκόνι κατοικίας και όχι εταιρείας. Δεν υπήρχε κάποια επωνυμία/ταμπέλα ή ο,τιδήποτε άλλο ανάλογο που να υποδηλώνει ότι το κτίσμα (ή ο όροφος) ανήκουν σε εταιρεία.
      Όντως το γλυπτό βγάζει μια περηφάνια: η στάση του σώματος, του κεφαλιού που κοιτάει ψηλά... Το κοιτούσα και σκεφτόμουν πως είναι σαν να βρίσκεται το ελάφι στο μέσον μιας κίνησης συγκεκριμένης, μοιάζει σαν να απέχει ένα μόλις βήμα πριν πηδήξει από το μπαλκόνι. Κι επειδή το στόμα του είναι μισάνοιχτο, μου έδινε την εντύπωση σαν να φωνάζει "εγώ δεν ανήκω εδώ, στην πόλη".
      Φιλιά κι από εμένα, καλό Σ/Κ να έχεις

      Διαγραφή