6.6.17

Plain of Thessaly, Greece


  Απέραντος φαντάζει ο Θεσσαλικός κάμπος και πάντοτε πλήρης από εικόνες, χρώματα και σχήματα, ανάλογα με την εποχή.

  Η φωτογραφία λήφθηκε κάπου κοντά στη λίμνη Κάρλα. Όταν την ξανακοίταξα με ησυχία στο σπίτι, μου έφερε έντονα στο νου εικόνες από παλιές ταινίες γουέστερν.



Plain of Thessaly, Greece // Θεσσαλικός κάμπος



8 σχόλια:

  1. Πραγματικό γουέστερν, αν κι εγώ για να το ξαναπώ,
    μου θυμίζει και λίγο έρημο, κάτι από Ιορδανία πχ! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το λες!
      Εν τω μεταξύ αν σου δείξω λήψη του ίδιου σημείου άλλη εποχή, θα τρίβεις τα μάτια σου. Δεν θα έχει καμία σχέση και σίγουρα θα σου θυμίσει κάτι άλλο... Αυτή είναι η μαγεία του θεσσαλικού κάμπου: αλλάζει πολύ ανά εποχή, όμως πάντα αιχμαλωτίζει τη ματιά σου.

      Διαγραφή
  2. Έλλη μου, την θεωρώ μία από τις καλύτερές σου φωτογραφίες. Όπως λέει και η Πέτρα, μιλάμε καθαρά για Κινηματογραφικό πλάνο, κάδρο όπως λέγεται στην γλώσσα της Κινηματογραφίας. Πλάνο συνόλου συγκλονιστικό. Προσανατόλισέ μας αν θέλεις με τα σημεία λίγο του ορίζοντα για να το ψάξουμε στο χάρτη. Είναι πανέμορφο.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου σε ευχαριστώ πολύ, τα λόγια σου με τιμούν και με χαροποιούν ιδιαίτερα!

      Λοιπόν, κοίτα: όταν έβγαλα τη φωτογραφία βρισκόμουν στο σημείο όπου η λίμνη σχηματίζει μια καμπύλη και στο μέσον της έκτασής της περίπου, αν λάβεις υπόψη σου ότι ακολούθησα τον παραλίμνιο βοηθητικό χωματόδρομο που την περιτριγυρίζει στα δυτικά.
      Με άλλα λόγια, η Κάρλα βρισκόταν ακριβώς πίσω μου και εγώ ήμουν στραμμένη δυτικά, κοιτώντας προς Στεφανοβίκειο-Αρμένιο. Μπροστά μου υψωνόταν τούτος ο λόφος που βλέπεις στη φωτογραφία.

      Σου δίνω για περισσότερη ευκολία τις συντεταγμένες του σημείου με το λόφο και σου προτείνω να δεις το χάρτη (στους χάρτες google) από πιο μακριά (για να έχεις πλήρη εικόνα της λίμνης και του σημείου όπου βρισκόμουν) και καλύτερα, επέλεξε να τον δεις από δορυφόρο.
      Οι συντεταγμένες είναι οι εξής: 39°28'56.8"N 22°47'57.2"E
      Να είσαι καλά, φιλιά κι από εμένα.

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά Έλλη μου σαν κινηματογραφικό πλάνο. Γουέστερν ναι...άγρια δύση και στην Ελλάδα!! Τι όμορφα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα μας έχει τόσες ομορφιές και τόσο ιδιαίτερα τοπία ανά περιοχή... Ονειρεύομαι να καταφέρω να γνωρίσω (και να φωτογραφίσω!) κάθε της σημείο. Από τα πιο γνωστά, ως τα πιο άγνωστα.
      Φιλιά Άννα μου και να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  4. Τελικά Ελλη μου.. όπου και να κοιτάξεις στην ομορφη αυτή χωρα θα δεις και ένα άλλο διαφορετικό τοπίο...από τα νησιά της μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα..είναι πανέμορφη..και οταν βρείς το σημειο εκεινο που θα την αναδείξει τότε η φωτογραφία παίρνει μια άλλη διάσταση..!!
    Μπράβο για το κλικ του φακού σου...φιλάκιαααα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι! Κάθε γωνίτσα της έχει κάτι να δεις, κάτι που κερδίζει την προσοχή σου.
      Σε ευχαριστώ και σε φιλώ.

      Διαγραφή