12.6.17

Moon jellyfish


  Πριν ακόμη κάνουν την εμφάνισή τους στον πλανήτη μας οι δεινόσαυροι, οι μέδουσες βρίσκονταν ήδη στις θάλασσες της γης. 

  Εδώ και εκατομμύρια χρόνια λοιπόν, τούτοι οι θαλάσσιοι οργανισμοί κολυμπούν αιθέρια στο αλμυρό νερό. Άλλοτε μας δημιουργούν φόβο, και άλλοτε μας εντυπωσιάζουν με την ανατομία, τα χαρακτηριστικά και τη φυσιολογία τους. 

  Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε μια Aurelia aurita (ή αλλιώς, μια "μέδουσα του φεγγαριού").



Moon jellyfish (Aurelia aurita) // Μέδουσα του φεγγαριού




6 σχόλια:

  1. Τι φωτογραφία, Έλλη! Μοναδική και υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ την έχω αγαπήσει... Ομολογουμένως δεν ήταν καθόλου εύκολη λήψη και χαίρομαι ιδιαίτερα που την κατάφερα.
      Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!

      Διαγραφή
  2. Πώς την τράβηξες μέσα στο νερό; Υπέροχη. Μοναδική θα έλεγα!!! Αν δεν τσιμπάει την αγάπησα κιόλας. Αλλά τη φωτογραφία σου τη λάτρεψα...Πόσο τέλεια την τράβηξες, καθαρή με όλες τις λεπτομέρειες και το χρώμα...Μπράβο βρε Έλλη μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ήμουν μικρή τις μέδουσες αυτές τις λέγαμε "γυαλάκια" και ξέραμε ότι δεν τσιμπούσαν. Δεν το λέω με απόλυτη σιγουριά, έχω βρεθεί σε θάλασσα όμως γεμάτη από τέτοιες και βγήκα αλώβητη. Ή πολύ τυχερή στάθηκα, ή όντως δεν τσιμπούσαν!

      Όπως είπα και πιο πάνω, δεν ήταν εύκολη λήψη... ένα πράγμα θα σου πω: τράβηξα δεκάδες φωτογραφίες τους και μια-δυο προέκυψαν κάπως καλές (για τα δικά μου τουλάχιστον κριτήρια - τη μία τη βλέπετε). Ο φακός μου δυσκολευόταν να εστιάσει· ίσως γιατί η μέδουσα κινείται με αυτό τον τρόπο που κινείται... ίσως γιατί εγώ δεν είχα τις απαιτούμενες γνώσεις ή τον κατάλληλο φακό. Δεν είναι η καθαρότερη λήψη που θα μπορούσα να πετύχω, είμαι όμως ικανοποιημένη. Και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  3. Ναι , τα ξέρω τα "γυαλάκια". Αν μπορείς να τα ξεχωρίσεις είναι ...ευλογία καθώς γλυτώνεις έναν μεγάλο φόβο και ...πανικό στη θάλασσα Έλλη. Είχα δει κάποιο καλοκαίρι, στις θάλασσες της Σύρου, πολλά παιδιά ντόπια να κολυμπούν ανάμεσά τους.
    Υπέροχη η φωτογραφία σου Έλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν το συζητώ! Συνήθως διακρίνονται εύκολα πάντως, γιατί κολυμπάνε πολλά μαζί.
      Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου.

      Διαγραφή