5.12.17

Swimming (geese)


  Σε γενικές γραμμές αποφεύγω τη χρήση φλας όταν φωτογραφίζω, εκτός κι αν δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Το αποτέλεσμα που δίνει δεν μου πολυαρέσει, ακόμη κι όταν χρησιμοποιώ τεχνικές για να απαλύνω λίγο το σκληρό του φως. 

  Οι υπερφωτισμένες λήψεις των θεμάτων που συνήθως προκύπτουν όταν αναγκάζομαι να το χρησιμοποιήσω θεωρώ πως παρουσιάζουν κάπως αλλοιωμένη την πραγματικότητα - αυτό τουλάχιστον που το μάτι μου βλέπει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, και επιθυμώ να το αποτυπώσω ως έχει. 

  Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα παράδειγμα μη χρήσης του φλας. Λήφθηκε το σούρουπο, λίγα λεπτά πριν απλωθεί η νύχτα. 

  Επέλεξα να αφήσω τη φωτογραφική μου να εκμεταλλευτεί το φως του περιβάλλοντος χώρου (κάτι το οποίο κάνει πολύ καλά, οφείλω να ομολογήσω). Ακολούθησε λίγη βασική επεξεργασία στον υπολογιστή και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό.



Geese swimming // Χήνες που κολυμπούν


4 σχόλια:

  1. Καλή, πολύ καλή σαν τελικό αποτέλεσμα. Και σαν θέμα. Μου αρέσουν τα ζωντανά χρώματα
    Την καλησπέρα μου Έλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη! Χαίρομαι που σου αρέσει. Πρόλαβα ίσα-ίσα να βγάλω δυο-τρεις λήψεις πριν χαθούν οι χήνες από το οπτικό μου πεδίο και εξαφανιστεί το φως, και αυτή ήταν η καλύτερη από όλες.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή η λήψη Έλλη μου και σε δικαίωσε που δεν αγαπάς το φλας.Και εγώ έχω παρατηρήσει αλλοίωση της πραγματικής χρωματικής παλέτας του θέματος όταν χρησιμοποιώ φλας.
    Πολυ φυσική η φωτογραφία σου, σαν να είμαι δίπλα στη λίμνη.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Άννα μου!
      Το φλας έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του... Δεν το ακυρώνω, είναι χρήσιμο, αλλά και δεν το θεωρώ πάντοτε απαραίτητο. Αν μπορεί κάποιος να το αποφύγει (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα και ερασιτεχνικά μιλώντας) ίσως είναι καλύτερα για ορισμένες λήψεις. Αυτό όμως εξαρτάται κατά πολύ και από τη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί ο καθένας μας και κατά πόσο μας το επιτρέπει η τεχνολογία της.
      Καλό βραδάκι επίσης και να είσαι καλά!

      Διαγραφή