7.4.17

Give it a whirl (Light Painting)


 Μια λήψη light painting, η οποία ουσιαστικά ενσωματώνει την αγάπη μου για τρεις διαφορετικές τέχνες: τη μουσική, τη ζωγραφική και φυσικά, τη φωτογραφία. 

 Για να "ζωγραφίσω" με το φακό μου το αποτέλεσμα που βλέπετε έχω χρησιμοποιήσει οπτικές ίνες, συνδεδεμένες με μια φωτεινή πηγή με εναλλασσόμενα χρώματα.

 Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι ένας στίχος που εμπεριέχεται στο (ομώνυμο) τραγούδι του Sivert Høyem, ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι. 



Give it a whirl 
(Light Painting)



______________________________________________________________________________________________


Τι είναι το "Light Painting"

Πρόκειται για μια τεχνική φωτογραφίας μακράς έκθεσης (exposure). Συχνά αναφέρεται και ως "φωτογραφία νύχτας".

Προσωπικά προτιμώ τον όρο light painting περισσότερο από κάθε άλλον, μιας και θεωρώ ότι αυτός περιγράφει καλύτερα τα αποτελέσματα της τεχνικής και αυτό που εγώ κάνω όταν την εφαρμόζω. Ζωγραφίζω με το φως, και το αποτυπώνω με το φακό μου.

Για τις λήψεις απαιτείται ένα στενό διάφραγμα και μια ταχύτητα κλείστρου μεγάλης διάρκειας. Το φως μιας φωτεινής πηγής "συλλαμβάνεται" είτε κινώντας την ίδια τη φωτεινή πηγή (χειροκίνητα ή όχι), είτε την κάμερα. Το φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει κάποιο θέμα (ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο), ή για να δημιουργήσει ένα φωτεινό σημάδι ή μια φωτεινή εικόνα κατευθείαν στο φακό της κάμερας.

Οι φωτογραφίες λαμβάνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για να αποφευχθεί να εισέλθει μεγάλη ποσότητα φωτός στο φακό, η οποία θα αλλοιώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για ιδανικά αποτελέσματα ο φωτογράφος χρησιμοποιεί τρίποδο.

Εφαρμόζοντας την τεχνική ο φωτογράφος ουσιαστικά "ζωγραφίζει" με την κάμερα, χρησιμοποιεί το φως ως πινέλο και δημιουργεί μοντέρνα, συγκεκριμένα ή αφηρημένα σχέδια από φως.





2 σχόλια:

  1. Τι να πούμε μετά κι εμείς τα ταπεινά χαμομηλάκια(!)
    που φωτογραφίζουμε απλά δεντράκια και λουλουδάκια;..! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτε δεν είναι απλό... καθετί έχει την αξία του. Σημασία έχει η στιγμή και η δυνατότητα που σου δίνεται να τη φυλάξεις στο χρόνο! :)

      Διαγραφή